Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

σαν σύννεφο

Πάντα μου άρεσαν τα σύννεφα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σκάρωνα με τη φαντασία μου διάφορες φιγούρες στον ουρανό: πότε ένα καράβι, πότε ένας γεράκος, πολλά πολλά λουλούδια. Τώρα που έγινα μαμά είπα να φτιάξω έναν ουρανό γεμάτο εικόνες στο δωμάτιο του γιου μου. Ιδού ορισμένες ιδέες που μπορείτε εύκολα και οικονομικά να τις κάνετε μόνες σας:
MOBILE ΜΕ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΚΙΑ
 Εύκολη  κατασκευή: μπορεί να γίνει ή με χαρτί ή με ξύλο. Στην περίπτωση του χαρτιού απλώς παίρνετε ένα χοντρό χαρτόνι, φτιάχνετε το πατρόν σας, κάνετε τρυπούλες, όπως στη φωτογραφία και κρεμάτε με ό,τι χρώμα κλωστής θέλετε. Μετά το mobile είναι έτοιμο για κρέμασμα. Στην  περίπτωση που επιλέξετε ως υλικό το ξύλο θα χρειαστείτε ίσως κάποιο ξυλουργό για να σας κόψει τα σχέδια, εκτός αν έχετε δικά σας μηχανήματα. Μετά βάφετε το ξύλο και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία.

ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΑ MOBILE

Σας παραθέτω link με οδηγίες βήμα-βήμα. Εσείς απλώς  αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.
 http://babiekinsmag.com/diy-cloud-mobile

ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΑ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ
 Η διαδικασία είναι ίδια με παραπάνω. Εαν δεν έχετε ραπτομηχανή, μπορείτε να τα ράψετε και με το χέρι. Θα είναι ακόμα πιο ...diy!

"ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ" MOBILE

Χρειάζεστε βαμβάκι, συνδετήρες, ένα μολύβι, πετονιά και τη βοήθεια του παιδιού σας. Αρχικά κόψτε μεγάλα κομμάτια από βαμβάκι και τραβώντας τα από 'δω και από 'κει μαζί με το παιδί σας δώστε τους το σχήμα που θέλετε. Πάρτε συνδετήρες και γυρίστε τους γύρω από ένα μολύβι, ώστε να δημιουργηθεί ένα σπιράλ. Δέστε από την μια πλευρά την πετονιά (όπως παρακάτω)

και από την άλλη τοποθετείστε το σπιράλ μέσα στο βαμβάκι "βιδώνοντας" το, όπως ανοίγουμε με το ανοιχτήρι κρασιά. Μετά δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο από το να κρεμάσετε τις δημιουργίες σας στο ταβάνι (καλύτερα με μια κολλητική ταινία, για να μην κάνετε τρύπες) και να ξαπλώσετε στο πάτωμα και να θαυμάσετε τα επιτεύγματά σας!
Καλές δουλειές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου