Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Επιχείρηση: "αναπαλαίωση γλάστρας"

 Ήδη διανύουμε την ωραιότερη για πολλούς εποχή του χρόνου. Σίγουρα, μας έχει πιάσει ένα πνεύμα ανανέωσης για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας, είτε αυτοί είναι κήπος, βεράντα ή έστω ένα μικρό μπαλκονάκι. Ένας εύκολος τρόπος, για να ανανεώσουμε τους χώρους μας είναι να ανανεώσουμε τις γλάστρες μας. Ορίστε κάποιες όμορφες, εύκολες και οικονομικές ιδέες:
ΓΛΑΣΤΡΑ ΜΕ ΚΛΑΡΙΑ 

Θα πρέπει να μαζέψετε κλαριά από κάποιο δέντρο, να προμηθευτείτε σπάγκο,λίγη λινάτσα, ένα γλαστράκι για το φυτό σας και είστε έτοιμοι, για να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία: 
Κόβετε όλα τα κλαριά στο επιθυμητό μέγεθος. Αρχίζετε να τα δένετε το ένα με το άλλο πρώτα από την πάνω πλευρά και μετά από την κάτω. Στο τέλος θα έχετε δημιουργήσει αυτό:

Στη συνέχεια κολλάτε γύρω από τη γλάστρα σας τη λινάτσα και μετά τοποθετείτε τα κλαριά γύρω από τη  γλάστρα και τα δένετε με σπάγκο. Έτοιμο!

       ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΓΛΑΣΤΑΚΙΑ ΜΕ "ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ"

 Μαζέψτε όλες τις κονσέρβες που έχετε χρησιμοποιήσει, πάρτε απ' το χρωματοπώλη της γειτονιάς σπρέι σε διάφορα χρώματα και αυτοσχεδιάστε. Μη ξεχάσετε να κάνετε με ένα κατσαβίδι ή ανοιχτήρι τρύπες στο κάτω μέρος της κονσέρβας.

ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ 
Προμηθευτείτε δαντέλες και απλώς κολλήστε τες με μία ισχυρή κόλλα πάνω στις γλάστρες σας.

ΓΛΑΣΤΡΕΣ "ΑΝΑΠΟΔΕΣ"
 Πάρτε γλάστρες στο χρώμα που θέλετε, πάρτε και μία μπογιά σε χρώμα που να ταιριάζει και σε 5 λεπτά θα έχετε αυτές τις υπέροχες γλαστρούλες. Πώς; απλώς γυρίστε τις γλάστρες ανάποδα και ρίξτε από πάνω το χρώμα. Ο νόμος της βαρύτητας θα δουλέψει για εσάς.

ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ
Διαλέξτε οτι σπάγκο σας αρέσει (αυτός της φωτογραφίας είναι από κάνναβη). Σιγά σιγά ξεκινώντας από τη βάση αρχίστε να κολλάτε με μια ισχυρή κόλλα το σπάγκο γύρω από τη γλάστρα. Εύκολο αλλά θέλει λίγη υπομονή.
 ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ


Απλώς αυτοσχεδιάστε με τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε για να βάψετε τις γλάστρες σας. Μπορείτε από πάνω να βάψετε και με μαυροπίνακα για πιο "άποψη".

"ΦΘΑΡΜΕΝΗ" ΓΛΑΣΤΡΑ
Πάρτε τις κλασσικές κεραμικές γλάστρες σας και παλιώστε τες. Πώς; Αναμιγνύοντας μπείκιν πάουντερ με νερό και περνώντας με πινέλο δυο στρώσεις από το μείγμα πάνω στη γλάστρα.

Καλές δουλειές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου