Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

πώς μετατρέπουμε το μπουκάλι λαδιού της βάπτισης σε ενθύμιο

Φαντάζομαι όλες οι μανούλες έχουν πάνω κάτω την ίδια εμμονή με τη δική μου: Ενθύμια, ενθύμια,ενθύμια. Το καρτελάκι στο μαιευτήριο με το όνομά του, το πρώτο του ρουχαλάκι, το πρώτο δοντάκι, οι μπομπονιέρες της βάπτισης και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Τώρα μπορούμε να κρατήσουμε και το μπουκαλάκι του λαδιού απ' τη βάπτιση του παιδιού μας μετατρέποντάς το σε μια ωραία κορνιζούλα. Ιδού το αποτέλεσμα:

 Τι θα χρειαστούμε:
Το μπουκαλάκι του λαδιού, όπως είναι διακοσμημένο απ' τη βάπτιση
Ένα φελλό
2 φωτογραφίες τις επιλογής μας
1 βελόνα ή κάτι αρκετά μυτερό
πετονιά ή μία λεπτή κλωστή (πχ ραψίματος)  
διακοσμητική άμμο



  Η διαδικασία:
  • Διαλέγουμε τις 2 πιο όμορφες φωτογραφίες από τη βάπτιση και τις κόβουμε ακριβώς στο ίδιο μέγεθος. Εγώ προτιμώ ως σχήμα το οβάλ αλλά μπορείτε να τις κόψετε σε κύκλο, τετράγωνο , καρδούλα κλπ. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το κόψιμο ψαλίδια που δημιουργούν σχέδια, τα οποία βρίσκετε πάμφθηνα στο γνωστό μεγάλο παιχνιδάδικο. 
  • Κολλάμε τις 2 φωτογραφίες μεταξύ τους,αφού πρώτα ανάμεσά τους έχουμε βάλει και την πετονιά ή την κλωστή, για να κολλήσει κι αυτή. 
  • Κάνουμε μια τρύπα με τη βελόνα στο φελλό. Περνάμε την άλλη πλευρά της πετονιάς (εννοείται ότι έχουμε ήδη υπολογίσει πόση πετονιά χρειαζόμαστε) στη βελόνα και την περνάμε μέσα απ΄το φελλό. Αφαιρούμε τη βελόνα και κάνουμε ένα καλό κόμπο με την πετονιά, ώστε να μη μπορεί να περάσει απ΄ το φελλό. 
  • Βάζουμε στο μπουκάλι μας τη διακοσμητική άμμο, βάζουμε ένα μαρτυρικό από τη βάπτιση ή ό,τι άλλο θέλουμε και χωράει. 
  • Τσακίζουμε λίγο τις δύο κολλημένες φωτογραφίες, ώστε να χωράνε να μπουν στο μπουκάλι και κλείνουμε με το φελλό.

Έτσι έχουμε μια ωραία κορνίζα- εκκρεμές και άλλο ένα ενθύμιο στη συλλογή μας. Επίζω να σας άρεσε!

Καλές δουλειές!!! 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου